Irene van Dijk

Liefde voor dieren en bewegen
Als kind had ik al veel met sporten en dieren. Sporten is voor mij een uitlaatklep en ontspanning. En dieren geven mij het gevoel van veiligheid, ik voel mij begrepen. Mijn droom als kind was, om een hond te hebben. En in 2013 was het dan zover. Vanaf het allereerste moment dat ik Beau zag was er een klik. Alsof het zo moest zijn. Cliché, ja. Maar echt, hij heeft mij zoveel geleerd. Dankzij Beau ben ik gestart met Golden Life Coaching.

Een droom die uitkomt
Het coachen met honden kan, behalve dat het leuk is, ook diep gaan. Het vergt inzicht en bewustzijn. Nieuwsgierig als ik ben, ging ik bewuster onderzoeken. Zou het gedrag van de hond iets kunnen vertellen over het gedrag van de mens? En kan een hond een mens helpen om zich te ontwikkelen? Dat vond ik interessant. Het leek een sprookje en het is een droom die uitkwam.

Zoektocht
Ik ben een opleiding gaan volgen die gericht is op het coachen samen met een hond. Het betekende ook dat ik naar mezelf moest kijken. In 2012 heb ik een ernstig ongeluk gehad. Ik had veel letsel en PTSS. Dit was een heftige periode.

Ik heb verschillende vormen van therapie en coaching gevolgd. Een geschikte vorm van begeleiding zoeken kan een behoorlijke zoektocht zijn. Soms is praten alleen niet genoeg. Ik wilde iets creëren waarbij het makkelijker wordt om te voelen. Actief bezig zijn met wat er binnen in jezelf gebeurd. Om daar vervolgens woorden aan te kunnen geven. Door letterlijk en figuurlijk meer ruimte om je heen te hebben, ontstaat meer ruimte in je hoofd. Lichamelijk bewegen zorgt voor mentale beweging. Je probleemoplossend vermogen neemt toe. Boksen, hardlopen en wandelen zijn dat voor mij. Zo ook in het hier en nu zijn, mindfulness helpt mij om te voelen.

Aandacht voor het nu, de ervaring op dit moment. Het vergroot je bewustzijn. Een hond leeft als een pro in het hier en nu.

Mijn spiegel
Ik realiseerde mij dat Beau mij al zoveel had proberen te vertellen. Nu snap ik wat hij mij wilde zeggen, of eerder dat hij mijn gedrag spiegelde. Door mijn persoonlijke ontwikkeling voel ik aan wat bij mij past en wat niet. Wat aandacht nodig heeft en wat niet. Hierdoor kan ik bewust keuzes maken in het hier en nu. En leef ik vanuit mijn gevoel.
Sterre en Bliksem spiegelen mij elke dag, dit is soms eng en tegelijk opwindend. Maar mijn leven wordt er rijker door en mijn wereld als het ware groter.

De combinatie van bewegen en coachen met honden geeft je de ruimte om ontspannen en op een plezierige manier te leren. Als coach breng ik jou graag in beweging. Ik kan de interactie tussen jou en coachhond vertalen tot een krachtig instrument om jou te begeleiden en te ondersteunen tijdens jouw persoonlijk ontwikkelingsproces.

Hier heb ik mijn kennis opgedaan:
Heden;
Cursus EMDR bij Laudius (HBO)

Afgerond:
Coachen met honden bij opleidingscentrum Coachen met honden (HBO)

Ademcoach – Master Breath and Bodywork bij Raafwerk

Kindercoach met de hond als co-coach bij Pets4Care (HBO)

Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (HBO)

Sport- en bewegingsagoog (MBO)

Co-coach Sterre

Sterre is een Golden Retriever zij is 7 jaar. Zij is zachtaardig, rustig, voorzichtig en gevoelig. Ondanks haar gevoeligheid zoekt zij graag contact met mensen en brengt graag cadeautjes (liefde). Sterre vindt het leuk om samen activiteiten te doen en doet dit heel beheerst. Sterre is een gecertificeerde coachhond en heeft samen met mij de opleiding bij Pets4care afgerond.

Sterre is een echte gevoelshond, ze kan heel goed luisteren en wil graag voor je werken als je rustig, duidelijk en met geduld communiceert. Sterre kan op haar unieke manier gedrag spiegelen, als je niet duidelijk bent, kan Sterre doen alsof ze je niet hoort. Het gedrag wat ik bij Sterre kan aflezen koppel ik dan terug, zodat bewustwording en inzicht ontstaat in gedrag, emoties en gevoelens. Ze vindt het heerlijk om bij je te liggen en te luisteren naar je verhalen/geheimen of om samen te lezen. 

Sterre

Co-coach Bliksem

Bliksem is ook een Golden Retriever en hij is 2 jaar. Hij is energiek, eigenwijs, nieuwsgierig, enthousiast en maakt graag contact met mensen. Hij is altijd klaar voor actie maar kan ook heerlijk bij je liggen. Bliksem volgt nu samen met mij de opleiding bij Coachen met honden. 

Bliksem is een vrolijke, zachtaardige gevoelshond.

In liefdevolle herinnering
Co-coach Beau

Beau was mijn eerste Golden Retriever en is 7 jaar geworden.
Hij was zelfverzekerd, intelligent, nieuwsgierig, enthousiast en maakte graag contact met mensen. Hij was altijd klaar voor actie maar kon ook heerlijk bij je liggen of een snuffelwerkje doen. 

Beau was een echte gevoelshond. Beau kon hele mooie subtiele spiegels voor houden. Hij wordt enorm gemist. En leeft voort in Golden Life Coaching.

Begunstiger van AAIZOO; Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs
Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Neem contact op