Irene van Dijk

Ik ben Irene van Dijk en ben opgeleid als ‘Dog Assisted (kinder)Coach’ bij Pets4care. Op een speelse en laagdrempelige manier coach ik kinderen en jongeren van 6 t/m 23 jaar.  Ik werk samen met mijn twee co-coach honden, Beau en Sterre. In samenwerking met Beau en/of Sterre stimuleer ik het kind om zijn of haar eigen oplossing te vinden, zodat er groei en ontwikkeling mogelijk is.

Ik ben begonnen met de MBO opleiding Sport- en bewegingsagoog en ben verder gaan studeren met de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Beide studies heb ik afgerond. Door zelf te hebben mogen ervaren wat een hond kan betekenen voor mij als mens, ben ik opzoek gegaan hoe ik anderen mensen dezelfde ervaring kan meegeven. Na de opleiding ‘Dog Assisted (kinder)Coach’ bij Pets4care gehaald te hebben, viel alles op zijn plek.  Alles wat ik leuk vind heb ik samengevoegd en mijn werk van gemaakt. 

Sport & spel en honden spelen een grote rol in mijn leven. Beide bieden veel mogelijkheden om aan persoonlijke ontwikkelingsdoelen te werken. De combinatie daarvan zorgt er voor dat  op een ontspannen plezierige manier spelend geleerd kan worden.  Het fijne gevoel wat honden mij geven, wil ik als coach graag doorgeven aan iedereen die daarvoor openstaat.

Ik ben er van overtuigd dat alles met elkaar in verbinding staat, het verleden, heden en toekomst. Wanneer je bewust bent van het feit dat je in verbinding staat met alles om je heen, ben je in contact met jezelf, maar ook met de natuur, de dingen om je heen en met anderen. De directe relatie met alles om ons heen, stelt ons in staat om het leven te voelen. Honden kunnen daarin een bijzondere rol vervullen omdat zij als geen ander in het moment zijn en een beroep doen op het wezenlijke, authentieke in ieder mens.

Co-coach Beau

Beau is een Golden Retriever van 6 jaar. Hij is zelfverzekerd, intelligent, nieuwsgierig, enthousiast en maakt graag contact met mensen. Hij is altijd klaar voor actie maar kan ook heerlijk bij je liggen of een snuffelwerkje doen. Beau is een gecertificeerde coachhond en heeft samen met mij de opleiding bij Pets4care afgerond. 

 Beau is een echte gevoelshond. Hij kan goed naar je luisteren wanneer je stevig in je schoenen staat, duidelijk en daadkrachtig overkomt en geduldig bent. Deze kwaliteiten zijn erg mooi inzetbaar binnen het coachen. Beau kan heel mooi je gedrag spiegelen, als je zelf druk bent kan Beau ook druk en dingen gehaast uitvoeren. Door deze terugkoppeling ontstaat bewustwording en meer inzicht in gedrag, emoties en gevoelens. Doordat Beau een zelfverzekerde hond is kan hij zich makkelijk aanpassen in verschillende situaties. Dit maakt dat hij voor veel hulpvragen inzetbaar is.

Co-coach Sterre

Sterre is ook een Golden Retriever zij is 3 jaar. Zij is zachtaardig, rustig, voorzichtig en gevoelig. Ondanks haar gevoeligheid zoekt zij graag contact met mensen en brengt graag cadeautjes (liefde). Sterre vindt het leuk om samen activiteiten te doen en doet dit heel beheerst. Sterre is een gecertificeerde coachhond en heeft samen met mij de opleiding bij Pets4care afgerond.

Sterre is een echte gevoelshond, ze kan heel goed luisteren en wil graag voor je werken als je rustig, duidelijk en met geduld communiceert. Sterre kan op haar unieke manier gedrag spiegelen, als je niet duidelijk bent, kan Sterre doen alsof ze je niet hoort. Het gedrag wat ik bij Sterre kan aflezen koppel ik dan terug, zodat bewustwording en inzicht ontstaat in gedrag, emoties en gevoelens. Ze vindt het heerlijk om bij je te liggen en te luisteren naar je verhalen/geheimen of om samen te lezen. 

Sterre werkt het liefst met een rustige groep en kinderen die wat rustiger zijn. Van onverwachte bewegingen wordt ze onzeker en angstig. Om ook haar veiligheid te waarborgen, kijk ik goed wat de hulpvraag is en of Sterre hierbij kan helpen.  

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Neem contact op