Waarom Coachen met honden?

Honden kunnen een bijzondere rol vervullen omdat zij namelijk als geen ander in het moment van het nu zijn en een beroep kunnen doen op het wezenlijke, het authentieke in ieder mens. Ervaringen, opgedaan in interacties met honden, kunnen je prachtige inzichten of directe bewustwording geven. 

Het is een prachtige manier van werken, die op een heel directe manier mensen laat voelen hoe het met ze is en wie ze zijn. Daarnaast onderstreept wetenschappelijk onderzoek dat de natuur een positieve invloed heeft op de psychische en lichamelijke gezondheid van mensen. Groen is gezond! Buiten zijn, in verbinding zijn met natuur, doet mensen en goed en stimuleert persoonlijke groei op allerlei gebied.

De populariteit van de hond is groot. Juist omdat de hond zo dicht bij de mens leeft en hij over het algemeen een kei is in het aanpassen aan de omstandigheden, leent hij zich bij uitstek voor de functie van co-coach. Mensen identificeren zich met de hond en zijn gedrag en daarmee is de wisselwerking in een coachsessie al snel heel tastbaar.

Uit onderzoek is gebleken dat honden een positieve invloed uitoefenen op de ontwikkeling en op de gezondheid in het algemeen. Een coach hond zorgt ervoor dat kinderen meer hun best doen, zich veiliger en meer ontspannen voelen, zelfvertrouwen krijgen, beter communiceren en dus sociaal vaardiger worden. Daarnaast verbetert ook hun motoriek. Maar het is vooral ook …LEUK!

Honden geven een gevoel van kameraadschap en vertrouwen. Een hond vertelt niets door, dus kinderen kunnen geheimen aan hem toevertrouwen. Honden stimuleren tot bewegen en zorgen voor vermindering van stress. Een hond oordeelt en veroordeelt niet, maar brengt kinderen aan het lachen. Kortom, een hond zorgt voor ontspanning.

Elke hond geeft op zijn eigen wijze, passend bij zijn eigenheid, feedback. Het is aan de persoon zelf hoe hij het laat binnenkomen en wat hij ermee doet. Door dit te laten ervaren en voelen kan dit een krachtig en prachtig middel zijn om tot nieuwe inzichten komen.

Authenticiteit en echtheid

In het hier en nu 

Niet ver- of beoordelend

Non-verbale communicatie, lichaamstaal

Actie, doen en spel

Plezier en humor

Interactie en verbondenheid

Buiten zijn, verbondenheid met de natuur

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Neem contact op