Waarom een coachhond?

Het coachen met mijn coachhonden is verhelderend. De spiegel die zij je voorhouden, biedt jou de kans om snel het effect van een bepaald gedrag te zien. Je kunt met hen gewenst gedrag oefenen, en resultaten met elkaar vergelijken.

Door jezelf beter te leren kennen. Leer je ook eigen ruimte te creëren. Die je houvast kan bieden om bij jezelf te blijven. Zodat je grenzen leert aangeven. Dit heet reageren vanuit je lichaamsanker. Je leert te luisteren en contact te maken met een punt in je lichaam dat makkelijk en zonder lading te voelen is. Deze herkenning helpt je om daarvanuit te reageren en je persoonlijke begrenzing vast te houden.

De hond gebruiken als spiegel

Lichaamstaal
Honden communiceren voornamelijk met hun lichaam. Daar hebben zij verschillende manieren voor. Zonder woorden spreekt jouw lichaam al boekdelen. Dat herkennen de honden meteen, en dáár reageren ze op. Je ziet je eigen beweging via de waarneming van de hond. Je krijgt je eigen lichaamstaal direct terug. Of je dit nu leuk vind of niet.

Directe bewustwording
Juist door samen te werken met de hond is er een laagdrempelige manier om het effect van die spiegel te onderzoeken. Honden oordelen niet op hoe zij iets doen. Ze laten wel zien wat het met hen doet. Ervaringen, opgedaan in het contact met honden, kunnen je prachtige inzichten of directe bewustwording geven.

Veilig en ontspannen
Een coach hond stimuleert, ze geven je een gevoel van kameraadschap en vertrouwen. Ze vertellen niets door, dus geheimen kun je aan hem toevertrouwen. Je voelt je veilig en meer ontspannen. Je zelfvertrouwen groeit en communiceren gaat beter. Waardoor je sociaalvaardiger wordt. Honden stimuleren ook tot bewegen, hierdoor verbetert de motoriek. Kortom, een hond zorgt voor ontspanning, en zorgt voor vermindering van stress. Werken met honden is vooral erg …LEUK!

Waarom een coachhond:
Authenticiteit en echtheid

In het hier en nu

Niet ver- of beoordelend

Non-verbale communicatie, lichaamstaal

Actie, doen en spel

Plezier en humor

Interactie en verbondenheid

Buiten zijn, verbondenheid met de natuur

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Neem contact op